Bærekraftige bygg

Project info

Key&Value
Key
CC Betong AS
Value
Grønn bolig as
Key
Ingeniør
Value
D.A.I. Ingeniør A/S

Weber-produkter fra gulv til tak

Rett utenfor Holmestrand reiser Vestfolds første Grønnbolig-prosjekt seg. Første etasje står allerede ferdig og til sommeren kan en miljøbevisst familie flytte inn i eneboligen

Rett utenfor Holmestrand reiser Vestfolds første Grønnbolig-prosjekt seg. Første etasje står allerede ferdig og til sommeren kan en miljøbevisst familie flytte inn i eneboligen.

Murprodukter fra gulv til tak leveres fra Saint-Gobain Weber i det 172 kvadratmeter store huset. Samarbeidsavtalen som nå er i havn mellom Saint-Gobain, Håndverksmur og Grønnbolig gjør murhus enda mer tilgjengelig for brukerne. Grønnboligene krever lite vedlikehold, bruker lite energi og gir et godt inneklima. Det er rett og slett et Kinderegg for en miljøbevisst boligkjøper.
 
Kataloghusene fra Grønnbolig leveres med Weber-produkter nederst til øverst:
 
– Det er lettere å ramse opp hva vi ikke leverer til dette bygget. Dette er drømmeboliger for Weber,forteller key account manager Stein Borgen fornøyd. I mer enn tretti år har han jobbet med å tilby Webers murprodukter til byggemarkedet.
 
– Grønnbolig er et type bygg vi har ønsket oss i mange, mange år, understreker han.

Lett tilgjengelig

Gjennom avtalen med Håndverksmur er miljøvennlige murhus gjort tilgjengelig for boligkjøperen. Håndverksmur kan både selge og bygge murhus.
Huset i Holmestrand er et av de første på Østlandet etter at Grønnbolig byttet konsept og nå lener seg til Webers produkter. Saint-Gobain og Weber leverer størsteparten av produktene til dette huset, med unntak av varer som tilhører andre fagområder som for eksempel kjøkkeninnredning og tak.

Les også: – Budskapet fra 1980-tallet mer aktuelt enn noen gang

Miljø er i tiden

Også entreprenøren synes husene er spennende. – Kataloghus i mur eksisterer kun i markedet gjennom Grønnbolig. Og det er fine boliger, sier Christian Eyde, daglig leder i betongentreprenør CC Betong AS. Holmestrand-boligen er vestfoldfirmaets første Grønnbolig. Eyde trekker fram miljøaspektet som spesielt spennende.

– Det er et hyggelig hus pluss at konseptet har en grønn profil! Når dette prosjektet er ferdig, går entreprenøren i gang med salg av et nytt prosjekt, en firemannsbolig i samme byggefelt.

– Der håper vi å komme i gang med bygging til høsten, forteller Christian Eyde.

Vi går for det sikre

Murhuskjeden Håndverksmur har alltid brukt Leca, men Grønnbolig gikk over til Leca for rundt ett år siden. Tore Ilseng, daglig leder i Håndverksmur sparer ikke på godordene når han forklarer hvorfor kjeden bruker Saint-Gobain-produkter: – Det er sikre produkter å bruke. Vi er en kjede av murmestere som kan mur, og da er Leca-blokker og Weber-puss den perfekte kombinasjon, slår han fast. Grønnbolig har også prøvd andre produkter med vekslende hell.

  • Nå går vi for det sikre og da blir det murhus i Leca! fastslår Ilseng.

Les også: Klare for å bygge Grønnbolig med Webers produkter i hele landet

Viktig miljødokumentasjon

Ilseng understreker at produktenes miljødokumentasjon er veldig viktig for kjeden. Leca har alt av dokumentasjon på sine produkter. – Vi er trygge på produktet vi får og alt kan dokumenteres i forhold til miljødeklarasjon, sier Tore Ilseng.

Back top