Pierre André de Chalendar mottar pris fra World Green Building Council

Tirsdag den 18. oktober fikk Saint-Gobains adm.dir. Pierre André de Chalendar tildelt “David Gottfried Global Green Building Award” fra World Green Building Council.

18/10/2016

Tirsdag den 18. oktober fikk Saint-Gobains adm.dir. Pierre André de Chalendar tildelt “David Gottfried Global Green Building Award” fra World Green Building Council. Prisen ble delt ut under den årlige WGBC-kongressen i Stockholm. Den ble gitt til Pierre André de Chalendar grunnet hans personlige innsats for den globale bevegelsen for miljøvennlige bygg, og da spesielt hans innovative og unike tilnærming til en forretningsledet miljøvennlig byggestrategi.


- WorldGBC og den globale bevegelsen for miljøvennlige bygg har latt seg inspirere av og setter stor pris på Pierre-André de Chalendars personlige engasjement for miljøvennlige bygg. Han har også ledet et stort globalt selskap til å prioritere lønnsomhet og vekst, samtidig som grønne byggepraksiser har blitt implementert over hele organisasjonen, sier Terri Wills, adm.dir. i World Green Building Council.

David Gottfried-prisen

“David Gottfried Global Green Building Award” ble lansert i 2011. Den er oppkalt etter grunnleggeren av WGBC og gis til enkeltpersoner som har bidratt til den globale bevegelsen for miljøvennlige bygg på en unik, innovativ og nyskapende måte.

WorldGBC ble stiftet i 2002 og er det ledende internasjonale nettverket tilegnet bærekraftige byggepraksiser. Det har medlemmer i mer enn 72 land og har som mål å fremme markedets overgang til mer bærekraftige bygninger. WorldGBC spilte en viktig rolle under klimakonferansen COP 21 i Paris. I partnerskap med UNEP (United National Environment Programme) og den franske regjeringen lanserte det den første ”bygningsdagen”. Sammen med sine nasjonale råd og 27 000 medlemsbedrifter forpliktet det seg dessuten til å redusere CO2-utslipp fra bygninger med 84 gigatonn innen 2050, for å bidra til å holde den globale oppvarmingen innenfor 2 °C, og til og med 1,5 °C.

Saint-Gobain er medlem i mer enn 35 GBC-er verden over.

 

Se Pierre-André de Chalendars takketale: