Luftfart og romfart

Saint-Gobain leverer en rekke produkter til bedrifter innen romfart og luftfart.

LUFTFART 

Gjennom Saint-Gobain Performance Plastics leverer Gruppen et stort utvalg innovative plastprodukter designet for å kunne motstå ekstreme temperaturer: bærekonstruksjoner, kabelgater, forseglinger og skum, plastikkstrukturer til passasjerseter, plastikkfilm for støpeformer etc.

Saint-Gobain Performance Plastics leverer også radomer laget av Quartzelfiber produsert av Saint-Gobain Quartz. Disse radomene er laget fra komposittmaterialer som beskytter meteorologisk radarutstyr og antenner for satellittkommunikasjon. Takket være Saint-Gobains radomer, kan passasjerer nå surfe på internett og se direktesendt TV på flyvninger.

I tillegg har Saint-Gobain Sully laget høyteknologiske vinduer for luftfartsindustrien i over 50 år; cockpitvinduer i Solidion® glass til kommersielle fly, privatjeter og helikoptere, i tillegg til glass til jagerfly. Saint-Gobain ADFORS produserer Vetrotex glassfiber, som brukes til flydeler for å gi dem støtabsorberende og flammehemmende egenskaper.

Sist, men ikke minst, blir Saint-Gobain Abrasives bundne og fleksible slipemidler brukt i turbiner og motordeksler. Saint-Gobain Ceramic Materiales produserer keramiske pulvere og ingots for belegg med høy termisk motstandsdyktighet. Disse innovative beleggene blir brukt av de store flymotorprodusentene som termiske barrierer for å beskytte viktige komponenter i varme deler av motoren.

ROMFART 

Saint-Gobain Ceramic Materials Sika® silisiumkarbid er blitt brukt til å produsere speil og hovedramme i romteleskopet på Gaia-satellitten.

Saint-Gobain Crystals fremstiller scintillation sensorer, som brukes til å oppdage stråling (neutron og gammastråling) i rommet. I 1998 leverte Saint-Gobain gammastråle-spektrometer, som fant vann i form av is på Månens overflate under Lunar Prospector-programmet.

Saint-Gobain Performance Plastics OmniSeal® tåler ekstreme temperaturer. De finnes blant annet i trykksystemer, drivstoffsystemer og andre pumper som håndterer væsker i raketmotorer. Rulon® selvsmørende lagre bruges også av romfartsindustrien, da de kan fungere i meget korrosive miljøer. De er selvsmørende, har lav friksjon og stor slitasjemotstand.
Saint-Gobain Crystals brukes til å registrere og identifisere neutroner. Dette materialet utsender lys når det utsettes for stråling. En sensor kan deretter omdanne det til et elektrisk signal som NASA kan bruke til å regne ut strålingsnivåer på en planets overflate.