Sertifiseringssystemer

Energieffektivisering av bygg er kjernen i Saint-Gobains strategi. Et "grønn design"-tilnærming har ikke bare en positiv innvirkning på folkehelsen og miljøet, det reduserer også kostnader og bidrar til å skape et bærekraftig samfunn. Derfor støtter og etterlever Saint-Gobain ledende sertifiseringer som fremmer bærekraft.

RESIRKULERING

Vi resirkulerer gips til nye gipsplater, glass til isolasjonsmaterialer og bruker avfall til drenering.

LEED


Flere av Saint-Gobains produkter innfrir kravene til sertifiseringssystemet LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), et rangeringssystem for design, konstruksjon, drift og vedlikehold av habitater utviklet av U.S. Green Building Council.

I løpet av de siste årene har en av Gruppens firmaer, Saint-Gobain Glass, lansert noen av de mest avanserte, energieffektive glassbehandlingene for fasader, takvinduer og alle slags vinduer både i hjemmemiljø og næringsbygg. De imponerende egenskapene til dette behandlede glasset inkluderer termisk isolasjon, visible light transmittance and solar factor.  Dette har ført til at noen av produktene deres har mottatt anerkjennelse fra LEED..

BREEAM


Miljøsertifiseringen BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) ble opprettet i England in 1990. I dag er det verdens største sertifiseringsordning for bygg.

Saint-Gobain er bidragsyter til mange BREEAM-sertifiserte bygg (for eksempel som leverandør av glassprodukter) og firmaet streber etter å bli en trendsetter for bærekraftige habitater på tre områder: energieffektivitet gjennom reduksjon av energibehovet til bygg, komfort for beboere og miljøansvar gjennom LCA-testing av alle materialer.

DGNB


DGNB-sertifiseringen ble opprettet i Tyskland (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen), men blir nå brukt i flere land. Sertifiseringen gis til bygg som innfrir spesifikke krav til miljø, sosiale forhold, prosess og teknisk kvalitet. Kort sagt: bærekraftige bygg.

 

Produkter og materialer fra Saint-Gobain som innfrir de høyeste miljøkravene er perfekte for og utbredt i DGNB-sertifiserte bygg. Blant disse produktene er BioClean-glazingen som, takket være sin spesielle behandling, er enkel å vaske med et minimum av vann og vaskemidler.